Devlet desteği alarak halı yıkama atölyesi açan eski hükümlü Hacı Osman Çalışkan, sektörün hareketlendiği yaz aylarında 5 kişiye de iş imkanı sağlıyor.
Adalet Bakanlığı’nın, hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik yürüttüğü projeler, sosyal hayata daha hızlı uyum sağlamalarına da katkı sağlıyor.
OĞLU İLE BİRLİKTE İŞLETİYOR
İşlediği bir suç nedeniyle 19 yıl ceza infaz kurumunda kalan 60 yaşındaki Hacı Osman Çalışkan, 2017’de tahliye oldu. Çalışkan, denetimli serbestlik müdürlüğü görevlilerinin yönlendirmesiyle girişimcilik kursuna katıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün koordinesiyle İŞKUR’a başvuran Çalışkan, iş yeri kurabilmesi için 27 bin 500 lira hibe desteği aldı.
Hibe desteği ile Ankara’nın Çubuk ilçesinde halı yıkama atölyesi açan Çalışkan, oğluyla birlikte 4 yıldır çalışıyor. Bahar ve yaz aylarında işlerinin yoğunlaştığını belirten Çalışkan, 5 kişiye daha iş imkanı sağladığını kaydetti.
‘EĞİTİM VE DESTEK SAYESİNDE YENİDEN HAYATA TUTUNDUM’
Cezaevinde kaldığı sürede İşyurtları Kurumu tarafından verilen kurslara da katıldığını ve aldığı eğitimlerle ufkunun genişlediğini vurgulayan Çalışkan, Adalet Bakanlığına verdiği destek içine teşekkür etti. Çalışkan, ceza infaz kurumlarında aldığı eğitim ve sonrasında sağlanan destekle hayata yeniden tutunduğunu belirterek, “Denetimli serbestliğe gittiğimiz yerde, eğitim bölümündeki arkadaşlar bir teklifte bulundular. ‘Hükümlülere destek veriliyor. Ama bunun için girişimcilik kursuna katılmanız lazım’ dediler. Bizim de arayıp bulmayacağımız bir şey. Çünkü cezaevinde insan maddi olarak sıfır ile çıkıyor. Orada denetimli serbestlikteyken kurslara katıldım. Bize imkan sunuldu. Oradan belge aldım. İŞKUR’dan destek alabileceğimiz söylendi. Müracaatları yaptım, 27 bin 500 lira destek aldım. Kendi işimi kurdum. Devlet bu imkanı bize sundu. Cezası biten arkadaşlarımızın da bu imkanlardan faydalanmalarını isterim.” diye konuştu.
06659 KIZILAY / ANKARA
90 (0312) 417 77 70
basinadalet.gov.tr
