Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

CTE PERSONELİNE SİLAH TAŞIMA HAKKI VERİLDİ
11.09.2021

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.

Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapılan Değişiklik bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli tarafından Danıştay’a açılan davanın kararı nedeniyle silah taşıma ruhsatı alamayan ceza infaz kurumu başkontrolörleri ve kontrolörleri, ceza infaz kurumu birinci ve ikinci müdürleri, idare memuru, denetimli serbestlik müdür ve müdür yardımcıları, infaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurları silah taşıma ruhsatı alma imkanına idare memuru da dahil olmak üzere yapılan yönetmelik düzenlemesi ile tekrardan hak kazandı. Ayrıca aynı yönetmelik kapsamında, emekli olduktan sonra hiçbir personelib silah taşıma ruhsatı hakkı bulunmazken yapılan bu düzenlemeyle çalışırken silah ruhsatı alma hakkına sahip olan personelin, emeklilik sonrası da silah taşıma ruhsatı verilebilecek unvanlar arasına alındı.

Adres

06659 KIZILAY / ANKARA

Telefon

90 (0312) 417 77 70

E-Posta

basinisaretadalet.gov.tr