BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BAKAN GÜRLEK:”STK’LARIN GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Adalet Bakanı Akın Gürlek sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini çok önemli bulduklarını belirtti.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Edirne programı kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ‘Terörsüz Türkiye Süreci’nde, sivil toplum kuruluşlarının öneri, fikir ve görüşlerine önem verdiklerinin altını çizdi.

Bu toplantıların ilkini Diyarbakır’da yaptıklarını ifade eden Bakan Gürlek, “Kanaat önderleriyle yaptık. Gerçekten çok kıymetli fikirler oldu. Tam biliyorsunuz Terörsüz Türkiye sürecindeyiz. Özellikle orada devlet ve kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğunu vatandaşın görmesi, insanların görmesi gerçekten çok güzel, olumlu neticeleniyor.” dedi.

“İL ZİYARETLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Edirne ziyaretinin faydalı olduğunu söyleyen Bakan Gürlek, “Biz il ziyaretlerine çok önem veriyoruz. İhtiyaçları yerinden tespit etmeye önem veriyoruz. Adliye’deki hakim savcı arkadaşlarımızın hem moral motivasyonlarını hem de eğer bir ihtiyaçları varsa ya da uygulamadan kaynaklanan bir sorun varsa bunları özellikle birebir dinlemek bizim için çok faydalı oluyor.” dedi.

Bakan Gürlek programda sivil toplum temsilcilerinin görüş ve önerilerini aldı, sorularını cevapladı.