BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BAKAN GÜRLEK: “GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVREYİ MİRAS BIRAKMAK İÇİN ÇEVRE DOSTU VE YENİLİKÇİ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Sıfır Atık Hareketi'nin temiz çevre bilinci ve atık dönüşümü alanında birçok ülkeye örnek olan güçlü bir model olduğunu vurgulayarak, Bakanlığın uygulamaya koyduğu çevre projeleriyle yapılan tasarrufla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Gürlek, “Gelecek nesillere temiz bir çevreyi miras bırakmak için çevre dostu ve yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gürlek, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, adalet hizmetlerinde Sıfır Atık anlayışını yaygınlaştırdıklarını vurguladı.

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ, DÜNYANIN EN ETKİLİ ÇEVRE HAREKETLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ

Bakan Gürlek, bilişim teknolojileriyle uyumlu, daha verimli ve tasarruf sağlayan bir sistem oluşturduklarını belirterek, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık” seferberliği, bugün dünyanın en etkili çevre hareketlerinden biri haline gelmiştir. Sıfır Atık; temiz çevre bilinci ve atık dönüşümü alanında birçok ülkeye örnek olan güçlü bir modeldir. ‘Ortak Evimiz Dünya’ manifestosuyla iklim kriziyle mücadelede sürdürülebilir adımlar hayata geçirilmektedir. Kaynaklarımızı korumak ve israfı önlemek için bu vizyonu kararlılıkla destekliyoruz. Adalet hizmetlerinde de Sıfır Atık anlayışını yaygınlaştırarak, bilişim teknolojileriyle uyumlu, daha verimli ve tasarruf sağlayan bir sistem oluşturuyoruz.” dedi.

224 BİN AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTARILDI, 100 MİLYARA YAKIN TASARRUF SAĞLANDI

Adalet Bakanı Gürlek, paylaşımında Bakanlıkta yürütülen çevre dostu projelerle ilgili bilgilere yer verdi.

Çevre dostu e-Tebligat uygulamasıyla bugüne kadar 224 bin 29 ağacın kesilmekten kurtarıldığını, uygulamayla 33 milyar 983 milyon TL tasarruf sağlandığı belirten Bakan Gürlek, SEGBİS uygulamasıyla 62 milyar 697 milyon TL tasarruf edildiğini, e-Duruşma ile 4 milyon 937 bin görüşme gerçekleştirildiğini, geri dönüşüm tesislerinde günlük 5 ton kapasiteyle geri dönüşüm sağlandığını kaydetti.

Bakan Gürlek şunları ifade etti:

“e-Tebligat uygulamamız ile 224 bin 29 ağacın kesimi önlenmiş; 33 milyar 983 milyon TL tasarruf sağlanmıştır.

SEGBİS uygulamamız ile 62 milyar 697 milyon TL tasarruf sağlanmıştır.

e-Duruşma uygulamamız aracılığıyla 4 milyon 937 bin görüşme gerçekleştirilmiştir.

İzmir, Tarsus ve Sincan’da hayata geçirilen Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde günlük 5 ton kapasiteyle geri dönüşüm sağlanmaktadır.”