BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
ADALET DERGİSİNDE ANAYASA VE HUKUK TARİHİ KONULARINA YER VERİLDİ

ADALET DERGİSİ’NİN 73. SAYISI OKURLARIYLA BULUŞTU

Türkiye'nin en eski dergilerinden biri olan ‘Adalet Dergisi’nin anayasa ve hukuk tarihi konulu makaleler başta olmak üzere dijital erginlik ve işitme engelliler için hukuk işaret dili konularının da yer aldığı 73. sayısı yayımlandı

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan dergi, 1873 yılından bu yana zaman zaman ara vermiş olsa da, yayın hayatını sürdürüyor. 151 yıllık tarihe sahip derginin 73. Sayısı okurlarıyla buluştu.

OSMANLI ADALET SİSTEMİ GİBİ KONULAR FARKLI AÇILARDAN ELE ALINDI

Adalet Dergisi’nin bu yılın ikinci sayısında özellikle anayasa ve hukuk tarihi ile ilgili makaleler dikkati çekiyor. Dergide hukuk tarihi, hukuk felsefesi ve anayasa gibi alanlarda konu başlıkları bulunuyor.

Derginin bu sayısında anayasaların yapım süreçleri, devlet başkanlarının kanunları geri gönderme yetkisi, Osmanlı anayasal düşüncesi, Osmanlı hukukçularının cemiyetleşmesi, Osmanlı adalet sistemi gibi konular farklı açılardan ele alındı.

Ayrıca, ceza muhakemesi, yüksek yargı organları arasındaki içtihat birliği, İngiltere’deki aile arabuluculuğu uygulamaları, dijital erginlik ve işitme engelliler için hukuk işaret dili gibi güncel hukuk meseleleri de dergide ele alınan diğer başlıklar arasında yer alıyor. Bunlar dışında yine usul hukuk, ceza hukuk, ticaret hukuk gibi hukukumuzun diğer alanlarından da makaleler dergide yayımlandı.

Adalet Dergisi'ne, derginin resmi web sitesi adaletdergisi.adalet.gov.tr üzerinden erişilebilirken, aynı zamanda TR Dizin, Jurix ve Asos gibi akademik indekslerde de yer alıyor. Ayrıca dergi, Dergipark üzerinden de yayımlanmaya devam etmektedir.