BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
1 MİLYAR DOLARLIK KRİPTO VURGUNUNUN ŞÜPHELİSİ İSTANBUL’DA YAKALANDI

BAKAN GÜRLEK: “TÜRKİYE, SINIR AŞAN SUÇLARIN VE ARANAN ŞÜPHELİLERİN SIĞINAĞI OLMAYACAKTIR”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ABD ve Finlandiya’da 1 milyar dolarlık kripto varlık dolandırıcılığı iddiasıyla aranan Richard James Schueler’in İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Gürlek, uluslararası düzeyde aranan kişilerin yakalanması ve adaletten kaçmalarının önlenmesi için güvenlik ve istihbarat birimlerimizin güçlü koordinasyonuyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

MİT DESTEKLİ OPERASYONLA ŞÜPHELİNİN İSTANBUL’DA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bakan Gürlek, operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Mali Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri tarafından, Millî İstihbarat Teşkilatının desteğiyle yürütüldüğünü belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin İstanbul’da bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU, İSTANBUL’DA YAKALANDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ABD ve Finlandiya’da 1 milyar dolarlık kripto varlık dolandırıcılığına karıştığı iddiasıyla hakkında INTERPOL tarafından kırmızı bülten çıkarılan ABD vatandaşı Richard James Schueler’in, İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını belirtti. 14 Ekim tarihinde Beşiktaş’ta gerçekleştirilen operasyonla Schueler ve eşinin gözaltına alındığını ifade eden Bakan Gürlek, “Devam eden çalışmalar kapsamında Schueler’in korumalığını yaptıkları belirlenen 3 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı” ifadesini kullandı.

15 ADRESE OPERASYON YAPILDI

Beşiktaş, Üsküdar ve Sarıyer ilçelerinde toplam 15 adreste gerçekleştirilen operasyonlarda şunlar ele geçirildi:

- 7 milyon 150 bin ABD doları ve 160 bin TL,

- 6 soğuk cüzdan,

- Farklı markalarda 300 çanta, 100 çift ayakkabı, 136 gözlük ve 28 kol saati,

- 97 parça mücevher ve çeşitli değerli eşyalar,

- 29 cep telefonu, 12 dizüstü bilgisayar, 11 bilgisayar kasası, 19 SSD/harici disk, 46 USB bellek ve 19 ekran kartı,

- 4 uzun namlulu tüfek, 3 ruhsatsız tabanca ve 1.400 fişek.

DİJİTAL MATERYALLER İNCELENMEYE DEVAM EDİYOR

Şüphelilerden ele geçirilen materyallere yönelik incelemelerin devam ettiğini ifade eden Bakan Gürlek, “Soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza, operasyonu gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerine, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığımıza ve emeği geçen tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“HİÇ KİMSE TÜRKİYE’Yİ ADALETTEN KAÇABİLECEĞİ GÜVENLİ BİR LİMAN OLARAK GÖRMESİN”

Bakan Gürlek, “Hiç kimsenin Türkiye’yi adaletten kaçabileceği güvenli bir liman olarak görmesine müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin güvenliğini korumaya, sınır aşan suçlarla mücadelede uluslararası iş birliğimizi daha da güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.