BAKAN TUNÇ: TÜRKİYE DAHA HIZLI İLERLEYECEK DAHA HIZLI GÜÇLENECEK
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki engeller; terör, vesayetçi anlayış, demokrasi düşmanları, saf dışı kaldığında Türkiye daha hızlı ilerleyecek, daha hızlı güçlenecek. Milletimizin refahı daha da artacak." dedi.
Bakan Yılmaz Tunç, Bartın programı kapsamında Ulus ilçesi Kumluca beldesi toplu açılış ve Amasra ilçesi doğal gaz verme törenine katıldı. Bakan Tunç, Kumluca’da yaptığı konuşmada, Türkiye'yi her yönüyle daha da güçlendirmek için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Terörün, Türkiye'nin en büyük problemi olduğunu, şehitler verdiklerini ve önemli kaynakların burada harcandığını belirten Bakan Tunç, şöyle devam etti:
"Her türlü engellemelere rağmen bu eserleri ortaya koyduk. Şimdi önümüzdeki engeller; terör, vesayetçi anlayış, demokrasi düşmanları, saf dışı kaldığında Türkiye daha hızlı ilerleyecek, daha hızlı güçlenecek. Milletimizin refahı daha da artacak. Milletimizin, emeklimizin, işçimizin, memurumuzun geliri daha da artacak."
MİLLETİMİZE BORÇLUYUZ, MİLLETİMİZDEN ALACAKLI DEĞİLİZ
Millete borçlu olduklarını, milletten alacaklı olmadıklarını vurgulayan Bakan Tunç, "Önümüze konulan her engeli, o taşları, yolumuza döşenen engelleri aşarak yolumuza devam ettik. Sizler 15 Temmuz'da o kahramanlığı göstermeseydiniz biz bugün burada konuşamazdık. Çoğumuz hapiste olurduk ve bu yatırımlar yapılmamış olurdu. Bakın bugün terörsüz Türkiye'yi konuşmak yerine çok daha farklı şeyler konuşulurdu. Onun için biz milletimize müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, Bartın'da Adalet Bakanlığı yatırımlarına hız verdiklerini vurgulayarak, "Bartın'ımıza personel eğitim merkezi kazandırıyoruz. Senenin sonunda inşallah 1000 kişilik konferans salonuyla, kültür merkeziyle, hakim, savcı, adalet personeli ve Bartın'a gelecek misafirlerin konaklayabileceği beş yıldızlı otel seviyesinde bir tesisi Bartın'a kazandırıyoruz. Sene sonunda inşallah bitecek. Şu anda yarıyı geçmiş durumda." diye konuştu.
Programda yapılan konuşmaların ardından, belediyeye alınan araçlar, içme suyu arıtma tesisi, çevre yolu ve sosyal tesisin açılışı yapıldı.
ADALET BAKANI TUNÇ, AMASRA DOĞAL GAZ VERME TÖRENİNE DE KATILDI
Bakan Tunç, Amasra ilçesi Barış Akarsu Kültür Parkı'ndaki doğal gaz verme töreninde yaptığı konuşmada, hizmet siyaseti, eser siyaseti, taş üstüne taş koyma siyaseti, ülkeyi geliştirme, kalkındırma, büyütme ve "Terörsüz Türkiye" siyaseti yaptıklarını, bundan dolayı 23 yıldır milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini söyledi.
Türkiye'nin sadece fiziki kalkınmasını değil, altyapısı, üstyapısı, ekonomik kalkınmasının yanında demokratik kalkınmasını da sağladıklarını, temel hak ve özgürlükleri güçlendirdiklerini belirten Bakan Tunç, şunları kaydetti:
"Kadın hakları, çocuk hakları, hem anayasa reformlarıyla bunları yaptık hem de uygulamayla hayata geçirdik. Hak arama yollarını artırdık. Türkiye'nin yüksek standartlı demokrasiye kavuşmasının mücadelesini verdik. Vesayetçi, darbeci anlayışı tarihe gömdük. Darbecilerle mücadele ettik. Türkiye'nin yüksek standartlı demokrasi olması için milletimizle beraber el ele verdik, kol kola verdik. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında milletimizle beraber olduk ve bugünlere geldik. Bir daha bu ülkede o karanlık geceleri bu millete yaşatmak isteyenlere, hiç kimse, bu millet müsaade etmeyecek."
Konuşmasının ardından Bakan Tunç ve protokol üyeleri, meşalelerle doğal gazı ateşledi.
06659 KIZILAY / ANKARA
90 (0312) 417 77 70
basinadalet.gov.tr
