Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

;
ADALET BAKANI GÜL, HAKİM VE SAVCILARA YÖNELİK MESLEK İÇİ EĞİTİM PROGRAMINDA KONUŞTU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “15 Temmuz gecesi milletimizin meydanlarda başlattığı demokrasi nöbetini, yargı mensuplarımız adliyelerde sürdürmüştür. Bu nöbet halen devam etmektedir” dedi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Toplantı Salonu’nda Türkiye genelindeki istinaf merkezinde ve ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılara yönelik yapılan meslek içi eğitim programının açılışına katılan Adalet Bakanı Gül, seminerlerin verimli geçmesi temennisinde bulundu. Bakan Gül, program kapsamında ilk derece mahkemelerinden gelen hakim ve savcılar ile istinaf merkezlerinde görev yapan meslektaşları arasındaki iletişimi ve etkileşimi de güçlendirmesinin amaçlandığını kaydetti.

5 BİN HAKİM SAVCIYA MESLEK İÇİ EĞİTİM

Yargı Reformu Stratejileri kapsamında meslek için eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Adalet Bakanı Gül, Türkiye’de hizmet veren 9 bölge adliye mahkemesi merkezinde, ilk derece mahkemelerinde görev yapan toplam 926 yargı mensubunun bu eğitimden yararlandığını kaydetti. Bakan Gül, 2018 yılı içinde meslek içi eğitim faaliyetlerinden yararlanan hakim ve cumhuriyet savcılarımızın sayısı 5 bine yaklaştığını da sözlerine ekledi.

Adalet için artan bütçe imkanlarının, adaletin çehresini değiştiren alt yapı yatırımlarının, adalete hız getiren teknoloji kullanımının, adalette kaliteyi artıran iyi uygulamaların ve adaletin ayak bağını çözen mevzuat çalışmalarının büyük bir fark ve değer oluşturduğu anlatan Bakan Gül, adaletin ancak ve sadece ona sadakat gösterenlerin ellerinde yükselebileceğini kaydetti.

DEMOKRASİ NÖBETİNİ YARGI MENSUPLARIMIZ ADLİYELERDE SÜRDÜRDÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin toplum hayatı açısından kritik bir eşik olduğunu belirten Bakan Gül,  “Silaha karşı yürekle karşı duran, FETÖ'nün esaret teşebbüsüne cesaretle yanıt veren aziz milletimiz, bu kalkışmanın püskürtülmesinde en önemli rolü icra etmiştir. O gece süratle harekete geçen yargı mensuplarımız da bu ihanet şebekesinin adalet önüne çıkarılmasında kritik bir görevi yerine getirmiştir. 15 Temmuz gecesi milletimizin meydanlarda başlattığı demokrasi  nöbetini, yargı mensuplarımız adliyelerde sürdürmüştür. Bu nöbet halen devam etmektedir.” dedi.

HAKİMLİK, SAVCILIK, AVUKATLIK, NOTERLİK İÇİN ORTAK SINAV

Hukuk eğitiminin güçlendirilmesi için de ortak çalışmalar bulunduğunu aktaran Bakan Gül, hakimlik, savcılık, avukatlık, noterlik gibi belli meslekleri icra etmek isteyenler için ortak sınavda başarı göstermek ön şart haline geleceğini kaydetti. Bakan Gül, şöyle konuştu:

“Sınavın getirilmesi konusunda da ilgili paydaşlar arasında geniş bir mutabakat söz konusudur. Hukuk eğitimiyle ilgili reform arayışlarımızın yanı sıra yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili olarak da önemli bir karar aşamasındayız. Kısa vadede, hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi düşünüyoruz. Yargı Reformu Stratejisi ile ayrıntılarını kamuoyuna duyuracağımız bir dizi yenilikle yargı mensuplarının meslek öncesi eğitim ve staj dönemlerini yeni bir anlayışla ele almayı planlıyoruz. Hem süre, hem de içerik bu planlamanın içindedir. Yani hem meslek öncesindeki eğitim süresini uzatmayı, hem de staj görülen mahkeme çeşitliliğini artırmayı arzu ediyoruz.”

Yargı sürecinde yapılan tüm yazışmaların tutarlı ve özenli bir Türkçeyle yazılmasının önemini anlatan Bakan Gül, mesleki yeterliliklerin her koşulda geliştirme mücadelesinin de yargı mensuplarına ait olduğun söyledi.

 
Adres

06659 KIZILAY / ANKARA

Telefon

90 (0312) 417 77 70

E-Posta

basinisaretadalet.gov.tr