Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde yazılı kaynakların yanı sıra dijital platformlara da erişimin olduğu, hukuki kaynakların yer alacağı kütüphane kurulacak.
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN ADI VERİLECEK
Projesi tamamlanan kütüphaneye adaleti ile dünyada nam salmış Kanunu Sultan Süleyman’ın isminden esinlenerek ‘Kanuni Kütüphanesi’ ismi verilecek. Çelik konstrüksiyondan yapılacak olan iki katlı kütüphane içerisinde çalışma alanları, atölyeler, kafeterya ve etkinlik alanları bulunacak. Toplamda 1500 metrekare alana projelendirilen kütüphanede ilk etapta 30 bin basılı kaynak bulunacak. Kütüphanede ilerleyen zaman içerisinde 50 bin basılı kaynağın bulundurulması hedefleniyor.
DİJİTAL PLATFORMLARA ÜYE OLACAK
Kullanıcıların kütüphane içerisinde elektronik veri tabanlarına ve elektronik kitaplara ulaşabileceği bilgisayar altyapısının sağlanacağı Kanuni Kütüphanesi kurumsal olarak dünya çapında hizmet veren dijital platformlara da üye olacak. Böylece hukuk alanında milyonlarca dijital kaynağa Kanuni Kütüphanesi üzerinden erişmek mümkün hale gelecek.
TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN ŞİFRE İLE VERİTABANINA ULAŞACAK
Kütüphane yargı mensuplarının yanı sıra akademisyenlere de hizmet sunacak. Kütüphaneden yararlanmak isteyen Türkiye’nin herhangi bir yerindeki yargı mensupları kendilerine verilecek şifre aracılığıyla veritabanlarına her zaman ulaşabilecek. Proje aşaması tamamlanan kütüphanenin inşasının önümüzdeki günlerde başlaması ve adli yıl açılışı ile hizmete açılması hedefleniyor.
06659 KIZILAY / ANKARA
90 (0312) 417 77 70
basinadalet.gov.tr